Om oss

Vi är ett av Sveriges första mikrobryggerier. Vi började som ett gäng ölentusiaster med en medlems-pub. Där i pubens kök gjorde vi våra första bryggningar och det var där som tanken på ett eget bryggeri växte fram.
Sedan starten 1997 har vi byggt egna bryggverk, handtappat över 120 000 flaskor öl och hittat våra egna lösningar. Trots små medel och stora utmaningar har vi aldrig gett upp. Vår historia är en berättelse om entusiasm och en hel del ”jävlar anamma”.
Mellan 2003 och 2006 rev vi ut innanmätet ur stationen som en gång i tiden försåg hela Nynäshamns kommun med el och byggde vårt nuvarande bryggeri. I dag förser samma byggnad hela Sverige med smakrik öl. Vi är stolta pionjärer i en bransch som har vuxit kraftigt sedan sent 1990-tal. Men vi har alltjämt kvar vår lokala förankring. Allt sker på plats i centrala Nynäshamn och alla våra öl får sina namn efter platser i det omgivande kustbandet. En båttur i skärgården är som en resa genom vårt sortiment av ale, lager, stout och specialbrygder. Vi hälsar alla ölälskare välkomna att slå följe på resan och vi lovar att aldrig kompromissa med kvalitet och hantverk.

Öl är vår passion och det ska kännas på smaken! 

NYNÄSHAMNS ÅNGBRYGGERI
Lövlundsvägen 2-4
14935 Nynäshamn
Tel. +46 8 520212 13
Fax +46 8 520 212 14
info@nyab.se

Vår integritetspolicy