November- decemberNYTT

737

Premiär för årets VinterIPA?

Ikväll kopplas VinterIPA? på hos Akkurat, Oliver Twist, The Rover och Ölrepubliken. Som vanligt är det en IPA? Alltså en öl som kanske inte är typriktig men i alla fall har en tydlig humlestinn karaktär och klockar in på endast 4,4 vol % – Perfekt som törstsläckare efter ett fett och salt julbord.
 

738

Eget Swimrun-team 2015

Vi gör "THE SWIMRUN WORLD CHAMPIONSHIP OFFICIAL BEER" och då måste vi ju ha ett eget team under 2015! Tanken på att utsätta oss själva för 64780 meter löpning varvat med 9395 meter simning under en dag var kittlande men eftersom ingen på bryggeriet verkar ha tid över fick det bli Joakim Brunzell och Henrik Frondell som antar utmaningen. Joakim och Henrik har faktiskt gjort det en gång tidigare. År 2010 sprang/simmade de i mål runt plats 20 vilket får ses som ett fantastiskt resultat första gången man genomför tävlingen. 2015 börjar med tävlingen UTÖ Swimrun i maj och då får de koll på om träningen har gett resultat. Vi kommer att följa utvecklingen och piska på dem så gott vi kan.

741

Nya inmäskningskärlet i drift

Cribba har gjort ett fantastiskt jobb med installationen och vi har inte ens behövt avbryta produktionen under tiden. Nu krävs lite fintrimning innan tidsbesparingen blir de förväntade timmarna per dag. Teoretiskt betyder det att vi ska kunna klämma in tre bryggningar per dag istället för två som vi har bryggt tidigare.

739

Örebromässan

Som vanligt var vi i Örebro i november. 21/11 och 22/11 var vi där med hela vårt aktuella sortiment. Trevligt som vanligt och populärast hos besökarna var nog Landsort Lager, Tjockhult Tjinook och Sotholmen EXTRA Stout Svensk Ek. Tjinooken som för övrigt har skaffat sig en egen facebooksida. Gå in och gilla honom så ni inte missar något. Eller varför inte beställa hem en kartong Tjockhult Tjinook till jul? Den är faktiskt fantastisk till sillen!

733

732

 

Lansering 5 december

På tal om Sotholmen EXTRA Stout Svensk Ek. Den 5 december smäller det. De som har tänkt sig ett par flaskor av vårt samarbete med Mackmyra Svensk Whisky bör ställa sig i kön tidigt på morgonen. 6000 flaskor fördelat på cirka 50 butiker runt om i landet är det som gäller och eftersom den har fått så bra kritik och fina priser redan innan släppet lär det inte dröja innan hyllorna gapar tomma. Samma dag släpper vi även årets Valsviken Vinterporter så passa på att plocka med ett par flaskor av de 7200 som kommer finnas på Systembolaget.

 

 

502

Julbuffé

Nu börjar årets julbuffévisningar. Fjorton sittningar under tre veckor och allt är fullbokat. Eller… det finns faktiskt ett fåtal platser kvar. Är man inte fler än två kan man kolla med tjejerna om det går att klämma sig in någon dag. Angela 0709-919118, Therese 0737-452505.

737

740

 

 

Ny utsmyckning av entrén

Under november har vi fixat med entrén. Blommor, lyktor, brevinkast, skylt på tak och vägg har gjort det lite mysigare och inte så anonymt. Nu hoppas vi att alla våra gäster ska känna sig extra mycket varmt välkomna.