Weeping Willows brygger öl med Nynäshamns Ångbryggeri för miljön!

Vårt älskade hav mår dåligt. Ekobalansen är störd, bestånden av fisk minskar, lekplatser för fiskarna saknas och giftiga alger blommar överallt i skärgården under sommaren. Något måste göras. Det finns flera fina miljöprojekt på gång och vi vill inte vara sämre. Vi gör det vi kan – spela musik och brygga öl! Musiken får bandet själva leverera (tack och lov) men ölet, det har vi bryggt tillsammans! All vinst, fyra kronor per flaska eller åtta kronor per liter, kommer att gå till ett miljöprojekt som främjar Östersjön.

Weeping Willows och Nynäshamns Ångbryggeri har umgåtts ett tag och precis som musik och öl gillar vi varandra. Vi har faktiskt mycket mer gemensamt än att vi gillar att lyssna på musik och dricka ett par bärs. Ta bara en sådan enkel sak som att vi båda fyller 25 år nästa år och vi har hängt, fiskat, solat och badat i samma skärgård och till och med på samma öar i alla år, utan att veta om det. Den största gemensamma nämnaren har ändå visat sig vara intresset för östersjön och dess välmående. Det är stor skillnad på hur vårt älskade hav mår just nu och hur det mådde när vi växte upp. Kan man göra något som verkligen gör nytta? Finns det någon eller några som verkligen gör något handgripligen för miljön i Östersjön? Kan vi hjälpa till på något sätt?
Allt arbete vi har lagt och lägger på det här går oavkortat till projektet och vinsten kommer att läggas i en påse med pengar som ska delas ut. Ju fler öl vi säljer, ju mer pengar kan vi skänka – enkelt!
För att ta reda på vem som blir mottagare av dessa pengar tar vi hjälp av en av Sveriges kunnigaste personer i frågan – Martin Falklind. Journalist, fotograf, filmare och just nu aktuell med SVT-dokumentärserien ”Fiskarnas rike”.
Martin kommer att hjälpa oss att ta fram fyra kandidater som är värda lite extra stöd i sitt arbete och sen är det vi – bandet, bryggeriet och Martin som tillsammans kommer att agera jury och bestämma vem som får pengarna. På vårkanten av 2022 kommer en vinnare att utses.
Vi vill se resultat. Därför kommer vi att dokumentera allt arbete och visa vad en sådan här liten insats kan betyda för miljön och förhoppningsvis även kunna visa vad man kan göra om man har ännu större resurser.
För att ni ska få en klarare bild av läget i våra sjöar, hav och rinnande vatten rekommenderar vi er att gå in på SVT och se de tre entimmes långa och helt fantastiska naturfilmer som Martin har kämpat med de senaste tre åren.
Nu gör vi något tillsammans!
Premiär på Systembolaget 2/12. Systembolagets art.nr. 36989