Oj, vilken sommar!

711

De som har haft äran att få jobba under juli har haft fullt upp med att hinna brygga och leverera i takt med efterfrågan. Stenstrand SommarAle tog slut efter en och en halv månad och trots våra nya stora utomhustankar höll Landsort Lager på att ta slut (vi hade tre kartonger på lagret vid påfyllning). Roliga "bekymmer" såklart men rätt jobbigt i sommarhettan. Därför välkomnar vi en lite mer normal temperatur både när det gäller efterfrågan och utomhusklimatet som råder just nu. Vi hinner till och med skriva vad som händer på bryggeriet just nu…

712

713

714

Renoveringen av vår visningspub är klar. Vi kommer i och med det att öppna upp lite mer och erbjuda våra gäster fler alternativ om man vill besöka oss. Det kommer till exempel att kunna gå att besöka oss och bara hänga i puben och prova det senaste utan att behöva höra vår historia eller gå rundtur i bryggeriet. Just nu pågår arbete med planering och utformning av hur det kommer att se ut och vi ber att få återkomma så fort allt är klart. Så länge bjuder vi på ett par bilder från resultatet av renoveringen.

Hyundai Cup 2014

En av Sveriges roligaste segeltävlingar där förstapriset är en sprillans ny bil. 200 båtar, både proffs och amatörer, tävlar mot varandra gör upp om bilen nu på lördag 30 augusti och efter tävlingen är det fullt ös i hamnen. Vi ställer dit vår stora mässbar och Restaurang Kroken, Flötet och Rökeriet kommer att ha fulla kylar – åk till Nynäs och upplev det på plats!

681

På måndag 1 september kommer vi att vara ute på UTÖ för att följa de galna deltagarna i tävlingen ÖTILLÖ. Kort kan man beskriva tävlingen som en av de tuffaste uthållighetstävlingarna i världen. Det gäller att i lag om två springandes och simmandes ta sig från Sandhamn till UTÖ. Vi kommer att servera ölet ÖTILLÖ efter målgång och vi står även som värd till efterfesten på UTÖ Värdshus. Här kan ni följa tävlingen live.

Ardbeg RAC Charity Golf Day 26/8

I hällande regn gick golftävlingen Ardbeg RAC Charity Golf Day av stapeln på Haninge Strands golfklubb. Ett arrangemang av RAC Foundation till förmån för cancerforskningen. Vi ställde upp med en deltagare (Marcus) som faktiskt lyckades spela hyfsat trots vädret. Har ingen aning om placeringen men han fick inte priset för "sämsta slaget", "näst sämsta slaget" eller "blötaste spelaren". Vi var med som delsponsor för kvällens middag på Ardbeg Embassy där mottagaren av donationerna, professor Grönberg från Karolinska Institutet berättade hur mycket det betyder för dem att de får in pengar till sin forskning och samtidigt hur pengarna spenderas. Vi är stolta över att få vara med och bidraga med det lilla vi kan.

715

717

719

718

Nya T-shirts

Nyss inkommet! Vita Landsort Lager och Bedarö Bitter tröjor och en svart Nynäshamns Ångbryggeritröja. Tjinooken behövde också ha nya kläder så en egen Tjinookentisha finns också. Köp er favorit genom att kontakta presentshop@nyab.se eller kom förbi bryggeriet så ni slipper frakten. 280:-/st inkl. frakt eller 250:- på bryggeriet. Det kommer bättre bilder senare…

720

SMÖF 2014 RÖD APA

721I helgen som gick var vi i Nyköping på festivalen Stora Öl – Små Bryggerier. Där hade vi smygpremiär av ölet RÖD APA. Mycket positiva reaktioner och vår monter döptes snabbt till "Rosébaren"… Nils Oscar som arrangerade årets festival passade också på att visa upp sitt sprillans nya bryggeri – SNYGGT!

Systembolagssortimentet

Nya regler gäller för småskaligt lokalt producerade produkter från 1 september. Vi blev lovade att kunna få ha våra produkter på upp till tio av de närmaste (inom tio mil) Systembolagsbutikerna – allt efter efterfrågan. Vi fick fyra… Vi kan bara konstatera att registreringen av efterfrågan inte verkar hanteras på rätt sätt av Systembolaget. Trots allt så säljer vi ju allt vi förmår att producera och vi vet att Stockholmsområdet är vår starkaste marknad… Om man vill att våra produkter ska finnas på hyllan i sin lokala butik ska man fråga efter ölet samt kräva att förfrågan registreras. Det är det enda sättet för oss små bryggerier att få upp våra produkter på hyllan.

Stockholm Beer 2014

Arbetet inför årets mässa som pågår 25-27/9 och 2-4/10 är i full gång. Här kan du kolla in vad som händer i Nacka de under de två veckorna. Vi tar med oss vårt vanliga sortiment plus en superhemlis…
Våra kompisar från Colorado – Ska Brewing kommer som vanligt hit och har roligt. I år kommer det ett helt stim amerikaner (8 st) och är det något vi inte kommer att missa så är det deras SKA-party på Akkurat 28/9 där The Beat From Pallokaville ska spela. Pinfärsk Modus utlovas!